adidas Originals: Tenisice i Odjeća

Broj nađenih proizvoda: 1653

 

Robnu marku adidas gotovo da možemo smatrati sinonimom za tenisice. To ne bi trebalo biti iznenađenje jer njemački proizvođač već gotovo čitavo stoljeće opskrbljuje tržište obućom najviše kvalitete koja je poznata po odličnom dizajnu. Premda je isprva bila namijenjena sportašima i vojnicima, adidasova obuća ubrzo je postala hit u cijelom društvu, uključujući među političarima i slavnim osobama. Možemo sa sigurnošću tvrditi da je adidas robna marka koja je jednako prepoznatljiva kao i Coca-Cola. Povijest tvrtke preklapa se s poviješću tenisica općenito. Kako su desetljeća prolazila, tako je tvrtka brisala granicu između sportskog i uličnog stila i već je dugo dominantna figura u svijetu mode.


adidas – odjeća za sportaše


Kada je Adolf Dassler proizveo svoje prve tenisice od platna vojnog šatora i brtvi spremnika za gorivo, naumio je da ih nose bavarski studenti. Ubrzo nakon toga Adi se prihvatio ambiciozna zadatka proizvodnje tehnološki najnaprednijih tenisica i sportske odjeće. Njegov se brat 1924. pridružio pothvatu na Adijev poziv. Budući da je ideja bila Adolfova, kad je trebalo osmisliti naziv robne marke, dobila je naziv po njemu, tj. po kombinaciji njegova imena (točnije, umanjenice imena) i prezimena. Vratimo se u 2020. Nitko ne može osporiti dobar glas koji tvrtka ima na tržištu. Od 1934. adidasove tenisice nose olimpijci (navedene su godine Nijemci i Amerikanci nosili proizvode braće Dassler). Premda se nakon rata (1948.) poduzeće podijelilo na dvije neovisne tvrtke (adidas i Pumu), robna je marka postajala sve popularnijom uz sportaše koji su svakodnevno nosili njezine nove modele. I profesionalci i amateri rado nose adidasovu obuću, što najbolje dokazuje svestranost robne marke.


Obuća marke adidas – od stadiona do pop-kulture


Tenisice braće Dassler našle su se u središtu pozornosti 1936. kada je afroamerički atletičar Jesse Owens u njima osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Berlinu, čime je razbjesnio samog Hitlera. U osamdesetim se godinama prošlog stoljeća adidas gledalo drugim očima, ali ništa manje pozitivno. Hip-hop sastav Run-DMC promovirao je robnu marku svojim singlom. Kao što se očito može vidjeti, uloga adidasove obuće i tenisica općenito evoluirala je tijekom godina. Danas ih nose razni sportaši, ali i svi kojima je stalo do moderne i udobne obuće. Ne samo obuće. Ne smijemo zaboraviti ni na golem izbor odjeće. U našoj trgovini također možeš pronaći sportsku odjeću marke adidas i naravno legendarne modele adidasovih tenisica iz kolekcije Originals. Provjeri najpopularnije kolekcije: adidas ZX Flux, adidas Superstar, adidas NMD i adidas Gazelle!!


Jedinstven logotip – prepoznatljivo obilježje


Činjenica je da svi poistovjećujemo robnu marku adidas s njezinim maštovitim logotipom. Međutim, tri poznate pruge koje možete pronaći na svim adidasovim proizvodima nisu jedini logotip. Logotip u obliku trolista nastao je 1972. i simbolizirao je olimpijski duh. Osim što je aludirao na spomenuto natjecanje, također je simbolizirao ujedinjenje triju kontinenata (Sjeverne i Južne Amerike, Europe i Azije te Afrike). Što se tiče triju pruga, još se jedan razlog krije iza njihova broja. Isprva su se tijekom proizvodnje na bočnu stranu obuće stavljala tri kožnata remenčića kako bi obuća bila otpornija. Naravno, kako se tehnologija razvijala, metoda je postala nepotrebna, ali su unatoč tomu tri pruge postale obilježje robne marke. Jedna važna napomena: pruge se nalaze na svim proizvodima marke adidas, dok se trolist nalazi samo na adidasovoj kolekciji Originals. 

 

U našoj trgovini također možeš pronaći: žensku obuću i odjeću marke adidas | mušku obuću i odjeću marke adidas | dječju obuću marke adidas

Odabirom opcije „Prihvaćam” dopuštate tvrtki SneakerStudio upotrebu kolačića, piksela, oznaka i sličnih tehnologija. Navedene tehnologije koristimo za prikupljanje podataka o vašem uređaju i pregledniku radi praćenja vaše aktivnosti u marketinške i funkcionalne svrhe, poput prikazivanja personaliziranih oglasa i poboljšanja rada web-stranice. SneakerStudio može dijeliti te podatke s trećim stranama – uključujući oglašivačke partnere na društvenim medijima, kao što su Google, Facebook i Instagram – u marketinške svrhe. Za više informacija i za razumijevanje načina na koji koristimo vaše podatke u nužne svrhe (npr. pružanje sigurnosti, upravljanje funkcijom košarice i prijave), pročitajte našu Obavijest o privatnosti (pogledajte odjeljak Informacije o kolačićima). Više informacija
Close
pixel