Dr. Martens - cipele

Broj nađenih proizvoda: 137
12

Dr Martens Hrvatska

Dr. Martens je britanski brend obuće koji nije slučajno dobio status ikone. Kako se pokazalo, ovaj proizvođač ima bogatu povijest punu kontroverzi i inspiracije, a poznat je po tome što podržava individualizam. Danas bi obuću ove marke voljeli svi nositi zbog svoje udobnosti, originalnosti i nevjerojatnog stila. Pogledajte koje modele nudi trgovina SneakerStudio, i ne ustručavajte se naručiti par za sebe!


Martens i njihova geneza


Prvi model kuna je kultna 1460, a debi pada 1960. godine. Iako bi se moglo činiti da je upravo tada Dr. Martens, istina je sasvim drugačija jer je sve počelo puno ranije. Godine 1900. dvojica muškaraca - Benjamin Griggs i Septimus Jones - počeli su raditi zajedno na proizvodnji cipela. Unatoč početnom entuzijazmu, 1910. prekinuli su suradnju i svatko od njih krenuo svojim putem. Međutim, Benjamin je i dalje brinuo o poslu s obućom, pa je osnovao novu tvrtku R. Griggs & Co. doo, u kojoj je sudjelovao i njegov sin. Tvrtka je vrlo brzo bila vrlo uspješna i njen razvoj se nastavio tijekom sljedećih desetljeća. Prava revolucija dogodila se 1960. godine, kada su se na tržištu pojavile ikone 1460-ih.


Martens u subkulturi


U početku je kultni Dr. Martens su bile obuća koju je uglavnom koristila radnička klasa. Međutim, to se promijenilo sredinom 1960-ih kada je u Londonu rođena subkultura skinheada. Njezini su se članovi pozivali na radničku tradiciju, odijevajući se kao fizički radnici, što je u potpunosti promijenilo povijest doma Dr. Martens. Značajnu ulogu u njezinoj percepciji imali su i punkeri, ljubitelji glam rocka, gotike i metala, koji su voljeli nositi i converse i martens cipele.


Dr. Martens, zlatna sredina


Među proizvodima britanske marke nalaze se razni modeli koji se razlikuju i po silueti i po dizajnu. Zahvaljujući tome, svatko će u njegovoj ponudi pronaći nešto za sebe. Vidite kako proizvođač može uskladiti različite segmente kupaca sa svojim asortimanom. Neki će potražiti hardcore čizme u obliku čizama, druge će zanimati klasične cipele prikladne za poluformalne outfite, a treći će odabrati dizajnerske i upečatljive modele. To najbolje pokazuje da je dr. Martens ne bi smjele biti zarobljene, kao ni njihovi korisnici. Ove cipele ne utjelovljuju savršenu ravnotežu između osjećaja okusa i individualnog stila odijevanja.


Dr. Martens u ponudi SneakerStudio


dr. Martens je teško zamijeniti s bilo kojom drugom obućom. To je izbor za sve one koji cijene individualni stil i ne slijede konvencije. Čvrsti potplat s dubokim gazećim slojem obično je popraćen visokim gornjim dijelom koji se odlikuje izvrsnim korisnim vrijednostima.


U našoj online trgovini pronaći ćete i muške i ženske cipele Martens za ljetnu i zimsku sezonu. Među prvima postoje i varijante s niskim gornjim dijelom, dok su potonje opremljene dodatnim izoliranim slojem. Kao što je lako vidjeti, cipele ovog cijenjenog proizvođača impresioniraju ne samo svojim izgledom, već i funkcionalnošću.


Osjećate li u sebi dušu buntovnika, martens cipele bi također trebale biti u vašem ormaru. Proizvodi ove marke izvrsna su alternativa mnogo češćim tenisicama. Želite li se izdići iznad mainstreama, svakako pročitajte detalje SneakerStudio ponude!

Odabirom opcije „Prihvaćam” dopuštate tvrtki SneakerStudio upotrebu kolačića, piksela, oznaka i sličnih tehnologija. Navedene tehnologije koristimo za prikupljanje podataka o vašem uređaju i pregledniku radi praćenja vaše aktivnosti u marketinške i funkcionalne svrhe, poput prikazivanja personaliziranih oglasa i poboljšanja rada web-stranice. SneakerStudio može dijeliti te podatke s trećim stranama – uključujući oglašivačke partnere na društvenim medijima, kao što su Google, Facebook i Instagram – u marketinške svrhe. Za više informacija i za razumijevanje načina na koji koristimo vaše podatke u nužne svrhe (npr. pružanje sigurnosti, upravljanje funkcijom košarice i prijave), pročitajte našu Obavijest o privatnosti (pogledajte odjeljak Informacije o kolačićima). Više informacija
Close
pixel